Info

Donosimo vremensku prognozu za juli

Donosimo vremensku prognozu za juli – Prijete li nam još obilnije padavine i kada možemo očekivati stabilizaciju vremenskih prilika, pitali smo klimatologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Dženana Zuluma.

Naveo je da se padavine polako smiruju, tako da već tokom narednih dana imat ćemo stabilnije prilike na prostoru Bosne i Hercegovine, no nisu isključeni lokalni pljuskovi, koji bi mogli da izazovu manje materijalne štete.

“Prema sadašnjim pokazateljima, valja istaći, da početak naredne sedmice ne donosi nikakvu bitniju promjenu vremena. Opet od ponedjeljaka možemo očekivati nestabilno vrijeme praćeno padavinama”, rekao je klimatolog Zulum za N1.

Period izlaska iz ovog mjeseca, odnosno početkom mjeseca jula, kako je kazao Zulum,  i dalje nas očekuju padavine, gdje bi u centralnim i sjevernim podučjima mogle da budu i intenzivnije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem