Zenica

U Lukovom Polju počinje izgradnja ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom

U Lukovom Polju počinje izgradnja ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je sa preduzećem “Almy-Transport” ugovor o izvođenju radova na izgradnji ambulante sa apotekom i mjesnom zajednicom u Lukovom Polju, vrijednosti 581.315,67 KM sa PDV-om.

U septembru ove godine gradonačelnik je potpisao Odluku o pokretanju javnog postupka za izgradnju navedenog objekta, a nakon provedenog postupka izabran je izvođač radova. Riječ je o objektu ukupne, korisne površine od 338,20 m2, dok je građevinska bruto površina oko 417,00 m2. Idejno rješenje objekta urađeno je u skladu sa zahtjevima koji se trebaju zadovoljiti, uzimajući prije svega potrebe stanovnika ovog prigradskog naselja.

„Objekat će se sastojati od prizemlja, prvog sprata i potkrovlja. Drago mi je što ćemo izgradnjom ovog objekta riješiti dugogodišnji problem uslova liječenja više od 1.500 stanovnika Lukovog Polja“, kaže gradonačelnik Kasumović.

Ulaz u buduću ambulantu u Lukovom Polju bit će sa jugozapadne strane i odvojen od apoteke. Na prilazima apoteci i ambulanti bit će obezbijeđena rampa za osobe sa invaliditetom, dok će ulaz za mjesnu zajednicu biti sa sjeveroistočne strane.

Prema projektu kojeg je uradilo Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica, ambulanta se sastoji od vjetrobrana, čekaonice sa hodnikom, kartoteke, prostora za osoblje, dvije intervencije, ordinacije, sanitarija, prostorije za termoblok i otpad, dok apoteka posjeduje prodajni prostor, kancelariju i sanitarije. Mjesna zajednica se sastoji od stepeništa, hodnika, kuhinje sa ostavom, dvije kancelarije, sale za sastanke i sanitarija.

Sredstva za ovaj projekat, od izuzetnog značaja za građane, osigurana su iz Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, a realizovat će se putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: