Zenica

Duh Božića kroz online koncert u Zenici stigao do domova širom BiH

Duh Božića kroz online koncert u Zenici stigao do domova širom BiH – Uprkos pandemiji koronavirusa tradicionalni božićni koncert u Zenici je ove godine održan u online izdanju kako bi čar božićnih i novogodišnjih praznika stigla u domove onih koji su i ove godine očekivali nastavak tradicije.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u Zenici tradicionalni božićni koncert organizovalo je u online izdanju, a večerašnji program uljepšali su najmlađi, ali i nešto stariji muzičari iz Zenice i Viteza.

“Zbog nemogućnosti organizacije koncerta kojem bi prisustvovala publika, odlučili smo se na organizaciju online koncerta kako bismo na neki način dočarali božićnu čaroliju. Osim Napretka, tu je i organizacija ‘Koraci, ali i viteški Napredak i njihov ansambl, zeničko ‘Novo nebo’ te osnovnu i srednju muzičku školu bez kojih ne možemo ništa. Ovo je naš mali poklon sugrađanima”, kazao je Dražen Čolić, predsjednik HKD Napredak Zenica.

Adnan Šećerović, direktor organizacije Koraci, je kazao da je cilj bio održati tradiciju shodno pandemiji koronavirusa što je podrazumijevalo online izdanje.

“Uz tehničku podršku i mogućnost direktnog prijenosa online odlučili smo organizovati ovaj koncert s veoma kvalitetnim muzičarima. Broj posjetitelja koji je pratio koncert online govori nam da je projekt uspio zbog čega smo izuzetno sretni”, kazao je Šećerović.

Zenički bend Novo nebo i ovaj božićni koncert uljepšao je izvedbama najljepših božićnih pjesama, a jedna od voditeljica benda Danijela Čurić je na kraju koncerta kazala kako se ne žele vraćati na vrijeme pandemije te da žele vjerovati da će stvari biti bolje s novom 2021. godinom.

“Želimo gledati u budućnost i nadamo se da će mali Isus svima donijeti pozitivu i mnogo nade, zdravlja, ljubavi i svega što bi neko poželio. Pripremali smo se pod drugačijim okolnostima, novi momenti su nas sve zahvatili, ali smo i ove godine dali sve od sebe da Božić približimo našim sugrađanima”, izjavila je Čurić.

Svi prisutni koncert su mogli pratiti online na portalu Kockice.

Autor: E.Mehić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem