Ostali sportovi

U Livnu na izletištu Crna Stina održana utrka Državnog prvenstva u disciplini XCO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju 21.07.2019. godine je u Livnu na izletištu Crna Stina održana utrka Državnog prvenstva u disciplini XCO. Naši momci su ponovili rezultate od prethodnog vikenda te su i u ovoj disciplini postali DRŽAVNI VICEPRVACI. Naime Vedad Karić je u kategoriji Elite zauzeo drugo mjesto, a Eldin Šarić je u kategoriji Master A također bio drugi.

“Veoma tehnički zahtjevna staza i jako toplo vrijeme nas je doslovno iscrpilo do zadnjeg atoma snage… obzirom da ni Vedad ni ja nismo striktno XC vozači i da je Vedadu ovo rezervna disciplina,veoma smo zadovoljni rezultatima.Organizatoru sve pohvale na uređenju staze koja je jako atraktivna čak i nama koji preferiramo cestovni biciklizam. Mi se dalje okrećemo pripremi sljedećih utrka koje dolaze u periodu godišnjih odmora i bit će jako teško sve izorganizirati. Na žalost Vedad je službeno odsutan ali se nadam da neše ostaviti traga na njegovu formu i vjerujem da šemo nastaviti onako kako smo već navikli naše Zeničanke i Zeničane a to su isključivo pobjednička postolja” za kraj nam je rekao Eldin Šarić,vozac BK “Rotacija-SPIN”

Ne preostaje nam ništa drugo nego da našim momcima poželimo sreću i dobre noge narednog vikenda kada će u Vlasenici voziti Državno prvenstvo u disciplini XCE (ELIMINATOR).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno