Zenica

U gradu na Bosni 13. aprila trčat će se 2. “Zenički noćni cener”

U gradu na Bosni 13. aprila trčat će se 2. “Zenički noćni cener” – Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „VEDRO“ u sklopu svoje posebne sekcije „Zenica trči“ realizovati će drugo izdanje rekreativne utrke „Zenički noćni cener“ 13. aprila 2019. godine sa početkom u 20,00 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Prijave i uplate startnina su završene, a na startnu liniju pristupit će šest stotina trkača i trkačica iz Bosne i Hercegovine i šire.

Utrka je međunarodnog karaktera, s obzirom da su prijavljeni učesnici i iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Irske, Njemačke i Saudijske Arabije. Drugi Zenički noćni cener trči se u dva i pola kruga u dužini od deset (10) kilometara, a prolazi kroz najljepše dijelove Zenice. Staza je ravna i idealna  za postizanje ličnih rekorda. Ista je certificirana od strane Asocijacije za maratone i utrke na duge staze (AIMS), koja djeluje pod vodstvom Međunarodne atletske federacije (IAAF), što predstavlja novinu u ovogodišnjoj utrci, a što dalje znači da se nalazi na popisu međunarodno priznatih staza i rezultati ostvareni na ovoj utrci vrijede za olimpijsku normu, nacionalne, kontinentalne i svjetske rekorde.

Nagrade su obezbijeđene u muškoj i ženskoj konkurenciji za prva četiri učesnika, i to: 1. mjesto – 300,00 KM, 2. mjesto – 200,00 KM, 3.mjesto – 100,00 KM i 4. mjesto – 50,00 KM uz uručenje posebne statue „TRKi“ i sponzorskih paketa. U muškoj konkurenciji postolje napadaju Osman Junuzović, Srđan Samardžić i drugi, dok u ženskoj konkurenciji to su Lucia Kimani, Alma Hrnjić, Amela Trožić. Također, nagrađeni će biti i najbrži Zeničanin i Zeničanka. Utrku će osiguravati policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i preko 150 volontera.

Ove godine u sklopu „Zeničkog noćnog cenera“ biti će održana i trkačka poslastica za naše mališane „TRKi i mala raja. Domaćin dječije utrke, pored vrijednih volontera i organizatora, ove godine će biti i TRKi – oficijelna maskota Sekcije. Pored promocije zdravog načina života i stvaranja pozitivnih životnih navika kod odraslih, Sekcija „Zenica trči“ ima za cilj da stvara zdrave navike i mališana, pa je tako planirano da 200 mališana istrče cca 500 metara. Svi oni dobit će startne pakete, diplome i simbolične medaljice – bedževe. Dječija utrka je i ove godine pod generalnim sponzorstvom Apoteka „Zeni-lijek“ i humanitarnog je karaktera. Sva sredstva biti će dodijeljena u navedene svrhe čime želimo kod djece razviti svijest o humanosti i o značaju pomaganja drugima.

TRKi vas čeka na Trgu Alije Izetbegovića  13.04.2019. godine u 18:00 sati, a mališani će ove godine da trče u 3 starosne grupe i to:

  • I GRUPA (djeca od 6 do10 godina) – start utrke u 18:00h
  • II GRUPA (djeca od 11 do 14 godina) – start utrke u 18:15h
  • III grupa (mame sa bebama u kolicima i djeca mlađa od 6 godina) – start utrke u 18:30h.

Od 15,00 sati u prostorijama Mutiplex kina „Ekran“, koji je zlatni sponzor na ovom Projektu, održat će se i radionica pod nazivom „Kafa sa..“ najpoznatijim bh. atletičarima Amelom Tukom i Abedinom Mujezinovićem i bh. aplinistom i planinarom Arminom Gazićem. Radionici će moći prisustvovati svi trkači i trkačice, kao i prijatelji trčanja i naši sugrađani, gdje će naši govornici pričati o zdravim životnim navikama, početcima i profesionalnim karijerama, ishrani koju isti praktikuju i o sportu općenito.

Vidimo se na startu 13. aprila!

Sekcija „Zenica trči“

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem