Biznis

U FBiH raskinuto 95 kupoprodajnih ugovora u postupcima privatizacije

Zbog neizvršenja ugovorenih obaveza u postupcima privatizacije u Federaciji BiH raskinuto je 95 kupoprodajnih ugovora ili 7,46 posto od ukupnopg broja, navodi se u izvještaju o kontroli izvršenja obaveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije sa stanjem na dan 31. decembra 2019. godine, koji je sačinila Agencija za privatizaciju u FBiH.

Za 25 ugovora ili 1,96% u toku su sudski postupci za raskid ugovora, priopćeno je iz Vlade FBiH.

– Usporedimo li stepen izvršenja ugovorenih obveza za preduzeća i imovinu poduzeća, može se ustanoviti da se u većem obimu realiziraju obaveze iz kupoprodajnih ugovora vezanih za imovinu preduzeća, manji je broj raskinutih ugovora, te manji broj pokrenutih postupaka za raskid ugovora, rečeno je iz federalne Vlade.

Do posljednjeg dana 2019. godine su u postupku privatizacije državnog kapitala preduzeća u Federaciji BiH zaključena 623 kupoprodajna ugovora, a u postupku kupoprodaje imovine, dijelova ili udjela poduzeća i općinskih poslovnih prostora 650.

Od ukupno 1.273 kupoprodajna ugovora, 1.088 ili 85,46% je izvršeno, a 65 ili 5,12% su još predmet kontrole.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem