Info

U Doboj Jugu održano predavanje za privrednike u okviru kampanje Uprave policije MUP-a ZDK na temu cyber sigurnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Doboj Jugu održano predavanje za privrednike u okviru kampanje Uprave policije MUP-a ZDK na temu cyber sigurnost – Kako smo već u više navrata informisali javnost, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uz podršku Evropske agencije za mrežnu i informacijsku sigurnost (ENISA), te agencije SANS (američka agencija za obuku na području informacione sigurnosti), sprovodi samostalnu kampanju na temu kompjuterske/cyber sigurnosti.

Pored osnovnog cilja kampanje da se podigne svijest građana i organizacija o važnosti informacijske sigurnosti, željeni efekat naznačenih aktivnosti jeste i da se građani upoznaju sa jednostavnim koracima koje mogu poduzeti kako bi zaštitili svoje lične, finansijske i profesionalne podatke.

U okviru naznačenih aktivnosti, a sa ciljem razvijanja dobrih partnerskih odnosa sa lokalnom zajednicom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je Udruženju privrednika općine Doboj Jug ponudila projekat, u okviru kojeg je grupi od tridesetak najuspješnijih privrednika sa područja navedene općine, danas, od strane službenika Odsjeka za informatiku, održano predavanje na temu kompjuterske/cyber sigurnosti, sa posebnim akcentom na zaštitu finansijskih i poslovnih  podataka.

Navedeno predavanje, kao i inicijativa Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za održavanje istog, su prihvaćeni i pozdravljeni od strane privrednika koji su izrazili veliko zadovoljstvo, prvenstveno zbog činjenice da su imali priliku da čuju i nauče korisne savjete, koji će, kako su potvrdili na kraju predavanja, sigurno doprinjeti njihovom uspješnijem ali i sigurnijem poslovanju. Takođe su iskazali uvjerenje da će ova saradnja rezultirati još kvalitetnijim i sadržajnijim projektima u skoroj budućnosti.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno