Naše

U Centru za socijalni rad tvrde da su “mobingovani” zbog grijalica, direktor tvrdi da im nije pisao prijave

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sezona grijanja u Zenici tek što je počela, a prve dane obilježila je neobična informacija iz jedna ovdašnje javne ustanove. Naime, dane uoči svečanog početka grijne sezone (po JP Grijanje 15.10.) obilježili su hladni dani. Zaposlenici Javnoe ustanove Centar za socijalni rad Zenica tih dana su pokušavali ugrijati kancelarije grijalicama, ali ih je u tome spriječio, po njihovim tvrdnjama, u neobičnoj “inspekciji” lično direktor ove ustanove Muamer Mehić.

Radnici koji su se javili našem portalu još proteklog vikenda, tvrdili su da im je u četvrtak i petak “direktor pisao prijave zbog uključenih grijalica”. I dok su ovu informaciju objavili pojedini portali ne tražeći “drugu stranu”, mi smo se u ponedjeljak obratili direktoru JU Centar za socijalni rad Zenica Muameru Mehiću i zatražili komentar.

Podsjećamo, prošlog vikenda (subota i nedjelja, 09. i 10. oktobar) bili su četvrti i peti dan zaredom kako se temperatura u Zenici u noćnim satima spuštala ispod 12 stepeni Celziusa, što je bilo dovoljno da i prema postojećoj odluci o zagrijavanju prostorija u gradu bude pokrenuto grijanje. Naime, pomenuti propisi nalažu da u periodu od 1. do 15. oktobra, kao i tokom proljetnih dana, grijanje bude uključeno ako “tri večeri zaredom u 21 sat temperatura u gradu bude ispod 12 stepeni”. A bila je ne samo uvečer, nego i tokom dana, kad su ljudi bili u kancelarija.

Ovaj put zanemarićemo priču o neizvšenom Zaključku Gradskog vijeća da sezona krene 1.10., što je potvrdio u video izjavi na press konferenciji i sam gradonačelnik Fuad Kasumović. Po “tumačenju” iz JP Grijanje, osim Zaključka, trebalo je izglasati i “Izmjenu odluke”, koja je na snazi, što je administrativni razlog da se – ništa ne uradi.

I dok je potez direktora Mehića u dijelu medija nazvan kao “samovolja i nedostatak humanosti direktora, primjer drskosti i drastičnog kršenja osnovnih radničkih prava o čemu bi se mogli pozabaviti i inspekcijski organi” mi smo zatražili odgovor elektronskim putem i dobili sljedeće –

– Ukratko, nije tačno taj dio za prijave. Ali sutra ću sačiniti odgovor, odgovorio nam je u ponedjeljak. Od utorka do danas (nedjelja) nikakv odgovor nismo dobili, jer, pretpostavljamo, stiglo je grijanje, radnici se više ne griju, nego samo dogrijavaju grijalicama, pa i direktor nije našao za shodno da se “bavi medijima”. Provjerili smo, saopćenja na ovu temu, iako je najavio, nema ni na stranici Centra za socijalni rad, a ni Gradske uprave, što ne znači da ga neće biti, kada nadležni pročitaju ove redove.

Ipak, od radnika u Javnoj ustanovi Centar za socijalni rad očekujemo da nam se ponovno jave u inboks ili na email [email protected] ukoliko priča o “inspekcijskom nadzoru izvora toplote” od strane direktora Mehića dobije svoj nastavak.

Ilustracije i foto: portal Crna Hronika

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno