Zločini

U centru grada prilikom pregleda pronađena marihuana i speed, na Krču pretres kuće- pronađena veća količina droge

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 13.02.2024. godine, u 19,20 sati, u ulici Trg Alije Izetbegovića, od strane lica S.D. (rođen 2002. godine) iz Zenice izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” težine 15,50 grama i jedan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, težine 17,40 grama.

Pronađena materija je oduzeta, a lice S.D. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Istog dana u ulici Krč, od strane policijskih službenik Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stambenog objekta koji koriste lica S.D. i P.A. iz Zenice.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto dvanaest upakovanih sadržaja biljne materije, jedan upakovan sadržaj praškaste materije i jedna digitalna vaga.

Dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno