Kultura

U Cabaret clubu održana promocija romana “Kada te ljubav pronađe”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U Cabaret clubu održana promocija romana “Kada te ljubav pronađe” – Sinoć je u Cabaret clubu, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, te udruženja “Futura”, održana još jedna u nizu od književnih večeri, gdje braća Petrović zeničanima predstavljaju sve umjetnike iz cijele BiH ali i regiona. Naime ljubavni roman “Kada te ljubav pronađe”, književnice Sedžide Ljubijankić, sinoć je našao put do zeničana, koji su i pored visokih temperatura, došli u ugodni prostor Cabaret cluba i popunili ga.
“Ovo je prvenstveno ljubavni roman koji će lako prionuti za duše zaljubljenih. Bez dvojbe, književnica je napisala roman po ukusu čitalaca koji doživljaju ljubav kao uzvišeno stanje duše” – kaže jedan od Petrovića.
Još u prvom iščitavanju ovog zanimljivog romana može se kazati kako je Sedžida Ljubijankić na dobrom putu da se “upiše” u romansijerke koje umješno znaju život pretočiti u literarno štivo. Glavni junaci, Lejla i Tarik, od malih nogu gaje simpatije jedno prema drugom. Kroz odrastanje dječja ljubav se rasplamsava i počinje tinjati, da bi zgasla u fazi školovanja, Tarikovim odlaskom u Beč na studije i Lejlinim ostankom na selu. Višegodišnja Tarikova šutnja, posljedica su Lejline odluke da se uda za učitelja koji dolazi iz grada u selo. Nakon dužeg izbivanja Tarik se vraća u zavičaj i ljubav se obnavlja na krajnje čudesan način. U ljekarskoj misiji, u ulozi vrhunskog hirurga, Tarik operira Lejlu i spašava joj život, a da nije znao ko je pacijentica. Sedžidini glavni junaci ostaju istrajni u ljubavi do kraja života, gdje prvo umire Tarik, a potom Lejla.
Ovo književno veče upotpunila je i priznata književnica iz Zenice, Zuhra Bajramović-Halać, kod koje se inače može kupiti ovaj roman u knjižari. Veče svojim milim glasom, upotpunila je i Emina Sinanović, mlada djevojka iz Zenice, koja je na pravom putu da postane jedna od najvećih muzičkih nada koja njeguje i izvodi Sevdah. Moderator večeri je bila Sedžida Beganović, a promotor ovog ljubavnog romana predsjednica udruženja “Futura”, Zahida Ćosić.
Sedžida Beganović-Ljubijankić rođena je 31.12.1970. godine u Gornjoj Koprivni kod Cazina. Oko dvije decenije radila je u porodičnoj firmi. Prije nepunih deset godina počela je pisati poeziju i prozu. Za svoje literarne radove je dobila mnogo nagrada koji su objavljivani na raznim printanim medijima i web portalima. Romanopis “Kada te ljubav pronađe” je Sedžidin prvijenac.
Petrovići već za iduću sedmicu najavljuju novu književnu večer, u četvrtak, 10.07 2019. Kažu riječ je o književnici iz Tuzle, a detalje očekujemo u narednih par dana.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno