Info

U BiH prvog dana jeseni pljuskovi i grmljavina, kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas, prvog dana jeseni, preovladavat će pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći u cijeloj zemlji.

Širom zemlje se očekuju intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju tokom poslijepodna i noći. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 25 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je loša. Nestabilne vremenske prilike, uz obilnije padavine, kod osjetljivih osoba i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije na promjenu, u vidu glavobolje, reumatskih bolova, malaksalosti. Do kraja dana, uz osjetniji pad temperatura, opšta slika dodatno će se pogoršati u cijeloj zemlji.

U nedjelju oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Poslijepodne padavine prestaju u Hercegovni, a do kraja dana ili tokom noći i u ostatku zemlje. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 11 do 16, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, na istoku i jugoistoku Hercegovine se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 20 do 26 stepeni Celzijusa.

U utorak u Bosni i na sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslijepodne. Na jugu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 17 do 23, na jugu do 27 stepeni Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno