Info

U BiH narednih dana temperatura do -20 stepeni celzija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za naredne dvije sedmice.

Sedmicu pred nama u Bosni i Hercegovini obilježit će hladnoće. Temperature zraka u planinskim krajevima spuštat će se i do -20 stepeni. Negativne temperature izvjesne su i u većem dijelu Hercegovine.

U Hercegovini i zapadnoj Bosni preovladavat će vedro, a u ostatku zemlje oblačno, pri čemu nije isključena pojava slabog snijega. Puhat će slab vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura koja će postepeno slabiti.

Jutarnje temperature zraka varirat će od -13 do -7 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 2 celzija. Najviše dnevne temperature između -5°C i 2°C, na jugu zemlje do 5 stepeni. Temperature će za dane vikenda u jutarnjim satima biti nešto veće i kretat će u rasponu između -8 do 0, do 4 stepena u Hercegovini. Maksimalne dnevne do 5 u Bosni i 10 stepeni u Hercegovini.

U periodu od 13. do 20. februara prognozira se naoblačenje s padavinama. Početkom sedmice prognozira se kiša na području sjeverne Bosne i u Hercegovini.

Snijeg je izvjestan u centralnoj Bosni. U drugom djelu sedmice preovladavat će stabilno s temperaturama nešto većim od prosjeka.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -4 i 2 u Bosni do 5 celzija u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0 i 6 u Bosni do 10 stepeni u Hercegovini.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno