Info

Održano 9. online međunarodno Brainobrain takmičenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 28.1.2023. godine održano je 9. online, međunarodno Brainobrain takmičenje u mentalnoj aritmetici. Učestvovale su čak 84 zemlje, među kojima i Bosna i Hercegovina.

Od 20 603 takmičara i takmičarki naša zemlja imala je 30 učesnika iz svih Brainobrain centara koji su ostvarili odlične rezultate.

Na devetom međunarodnom Brainobrain takmičenju u mentalnoj aritmeici, učesnici iz Bosne i Hercegovine osvojili su:

  • 4 šampionska trofeja,
  • 10 zlatnih medalja,
  • 14 srebrenih medalja.

 

Brainobrain akademija za djecu u Bosni i Hercegovini djeluje od 2015. godine, trenutno u 7 gradova: Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Zenica, Cazin, Bjeljina i Ljubuški.

Kroz Brainobrain akademiju za djecu prošlo je stotinu dječaka i djevojčica uzrasta od 4 do 14 godina i svaki put su bili aktivni i zapaženi učesnici državnih, regionalnih i internacionalnih takmičenja.

Korištenjem mentalne aritmetike, djeca svih uzrasta razvijaju obje moždane hemisfere i na taj način potiču svoj intelektualni razvoj. Cilj Brainobrain programa je promocija inovativne metodologije rada i učenja kroz zabavu, a svrha takmičenja jeste da djeca dodatno razviju samopouzdanje i poboljšaju komunikacijske vještine..

Brainobrain akademija vrši upis novih polaznika/ca i formiranje novih grupa tokom cijele godine, a svi zainteresirani mogu posjetiti web stranicu www.djeca.eu i saznati sve potrebne informacije o ovom edukativnom programu za djecu.

Najbolji poklon za dijete jeste mogućnost da uči i da se obrazuje. Neka Brainobrain akademija bude najbolji poklon u ovoj godini!

Ovom prilikom čestitamo svim učesnicima/cama i njihovim roditeljima, ali i trenericama na predanom radu i ostvarenom uspjehu. Znanje je najveće bogatstvo!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno