Info

U BiH i narednih dana sunčano i vruće uz lokalne pljuskove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini će se i u narednim danima zadržati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost te visoke temperature zraka i mogućnost lokalnih pljuskova, praćenih grmljavinom.

Meteorolozi za nedjelju, 23. jula prognoziraju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost u većem dijelu zemlje. Poslije podne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u centralnim, istočnim, jugozapadnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne – sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 24. jula se očekuje sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 39 stepeni.

Prema prognozi, u utorak, 25. jula bit će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne rijetki i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Bosni. Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i sjeveru zemlje do 28, a dnevna od 32 do 38 stepeni.

U srijedu, 26. jula očekuje se pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 26, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 30 stepeni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno