Biznis

U BiH dolazi lanac Pepco prodavnica – ni oni nemaju u planu Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Maloprodajni lanac Pepco uskoro otvara svoje prve prodavnice u Bosni i Hercegovini. Pepco je najbrže rastući evropski trgovački lanac koji nudi odjeću za cijelu porodicu i proizvode za domaćinstvo. Kompanija je ovih dana raspisala oglas za posao za prijem radnika, tačnije voditelja trgovina – poslovođa, i voditelja smjena.

Prema gradovima u kojima se traže ovi radnici, može se zaključiti i gdje će sve biti otvorene trgovine ovog lanca. Riječ je o sljedećim gradovima: Sarajevo, Mostar, Livno, Čitluk, Tuzla, Lukavac i Kakanj, izvještava BiznisInfo.ba. Za pretpostaviti je da se radi o prvom talasu, te da će u budućnosti prodavnice biti otvorene i u drugim većim gradovima koji nisu na spisku.

Bosna i Hercegovina će biti 19. tržište za Pepco brend. Ovaj lanac ima više od 3.000 prodavnica od Estonije na sjeveru Evrope do Italije na jugu i od Španije na zapadu do Bugarske na istoku.

U cijeloj kompaniji, kako u prodavnicama tako i u sjedištu u Poznanju i distributivnim centrima, već imaju više preko 16 hiljada zaposlenih. Imaju ambiciozan pristup realizaciji planova daljeg širenja u Evropi. Kako se kompanija brzo širi, govori podatak iz susjedne Srbije, gdje su za samo dvije godine od ulaska na tržište otvorili čak 100 prodavnica.

Nažalost, Zenice nema na spisku interesa ni drugih velikih lanaca ni kompanija. Podsjećamo, od velikih najavljenih dolazaka McDonaldsa (koji se u međuvremenu povukao iz BIH), Lidla (koji gradi objekte u nekoliko bh. gradova), pa ni Burger Kinga, arapskih shopping mallova i sličnog za sada nema ništa. O IKEA-i i drugim, drugom prilikom. Nekad….Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno