Ljudi

U 61. godini života u Zenici umro Abdulah Kuršumović – OTIŠAO JE JOŠ JEDAN ZALJUBLJENIK U ZENICU I NJENU PROŠLOST

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U 61. godini života u Zenici umro Abdulah Kuršumović – OTIŠAO JE JOŠ JEDAN ZALJUBLJENIK U ZENICU I NJENU PROŠLOST – U nedjelju, 14. oktobra 2018. godine u Zenici je u 61. godini života umro Abdulah Kuršumović. Rođen je, odrastao i cio život proživio u zeničkom naselju Jalja i rodnoj Zenici. Volio je svoj grad i čuvao uspomene na staru Zenicu.

Da li sa očeve, zvorničke strane, ili majčine strane – iz zeničke porodice Ekinović, naslijedio je preciznost u radu, kako u poslu računovođe, što je bilo njegovo osnovno zanimanje i od čega je živio, tako i u oblikovanju drveta i izradi suvenira, jednom od njegovih hobija. Abdulahovi mali bosanski pendžeri i kanate stigli su do Italije, Austrije, Njemačke, Engleske, Holandije, Švedske, Norveške i Turske, ali i do Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Australije.

Iza Abdulaha je ostalo i dosta prikupljenog materijala o strukturi Islamske zajednice u Zenici i sigurno je da će ta građa biti od pomoći budućim istraživačima, prije svega onima koji budu željeli da napišu nešto više o zeničkim džamijama i medresama, o imamima i mujezinima, o turbetima i mezarjima, ali i o hafizima i hafizama.

Dženaza Abdulahu Kuršumoviću bit će klanjana u ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine u haremu Čaršijske džamije u Zenici (u 15.50), a ukop će biti obavljen na mezarju Prašnice.

M. Kasap



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno