Nogomet

Tuzlaci će u Zenici ići na pobjedu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuzlaci će u Zenici ići na pobjedu – Nogometaši tuzlanske Slobode obavili su u petak posljednji trening uoči utakmice sa Čelikom, a zatim su krenuli u “staru bazu” kod Viteza gdje će provesti vrijeme do subotnje utakmice u Zenici.  Šef stručnog štaba Zlatan Nalić zadovoljan je što sve igrače ima na raspolaganju, a rezultati iz pripremnog razdoblja podižu optimizam uoči duela sa starim rivalom.

– Zadovoljni smo odrađenim pripremama. Mi smo dosta dobra, mada igrački limitirana ekipa. Radimo kvalitetno, imamo dobru atmosferu u ekipi. Smatram da ova ekipa može dosta dobro parirati svim protivnicima i da se niti u jednoj utakmici nećemo obrukati – kaže Nalić. Što se utakmice na Bilinom polju tiče, optimizma ne nedostaje i svi vjeruju u pozitivan rezultat.

– Na svakoj utakmici smo išli na pobjedu, a tako će biti i ubuduće. Čeliku su bodovi potrebni kao i nama, pa vjerujem da će biti dobra utakmica. Mi se nadamo da nećemo prekinuti niz od tri pobjede u prvenstvu – kazao je za Fenu Nalićev pomoćnik Gradimir Crnogorac.

Po običaju, Nalić nije saopćio tim koji će se suprostaviti Čeliku, ali se pretpostavlja da će to biti startna postava koja je nastupila u „generalci“ protiv Tuzla Cityja, a to su: Vukliš, Beganović, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Hadžanović, Alispahić, Husejinović, Smajić, Baraban i Vidović.

Sloboda je u pripremnom razdoblju odigrala 10 utakmica. Pobijedila je Igman iz Konjica (4:0), TOŠK iz Tešnja (4:0), Budućnost iz Banovića (2:0), Slaven iz Živinica (7:3), Bosnu iz Visokog (4:1) i Tuzla City (1:0).

Dvije utakmice su remizirali: Sloboda iz Užica (1:1) i Olimpic (1:1), dok su poraženi jedino od Zvijezde iz Gradačca (2:3) i sarajevskog Željezničara (1:2).

Utakmica Čelik – Sloboda igra se u subotu od 17.30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno