Nogomet

Press u NK Čelik pred susret sa Slobodom –Želimo revanš za nesretan poraz u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred susret sa Slobodom –Želimo revanš za nesretan poraz u Tuzli – Subota: NK Čelik – FK Sloboda u 17,30 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 20.kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2018/2019, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Sloboda iz Tuzle.

Prisutnim novinarima obratili su se Adnan Örnek, šef stručnog štaba NK Čelik i Anel Dedić, nogometaš NK Čelik Moderator na pressu bio je Ismar Huskić, generalni sekretar NK Čelik.

Šef stručnog štaba, Adnan Örnek, ističe spremnost svojih igrača pred važnu utakmicu protiv Slobode:

-Ove subote igramo jednu važnu utakmicu sa ozbiljnim protivnikom. Izgubili smo od njih nesretno u prvom dijelu sezone. Sada ćemo tražiti revanš za taj poraz. Igrači su spremni. Za mene je sutra važno da svi igrači budu skoncentrisani. Za strance još uvijek nije riješeno stanje. Mi smo zadnje tri sedmice radili bez njih, dakle bez stranih igrača. Već sedmicama smo ovaj tim pripremali za utakmicu. Stranci nam svakako nisu igrali u prijateljskim utakmicama. Sa svojom ekipom, koja je u dobrom stanju, sutra ćemo se boriti za pobjedu ., ističe Örnek.

Inače, kako je saopšteno na pressu, još nije riješena papirologija oko stranih igrača, oni su tu, ali još nisu registrovani. Jučer su nam se priključila još dvojica igrača, jedan nogometaš iz Turske i jedan iz Azerbejdžana (Selim Ajdemir i Hamid). Mi smo uigravali tim bez njih za ovu utakmicu, tako da ćemo vidjeti u narednom periodu koliko će nam oni pomoći. Fenan Salčinović sutra neće igrati, on je povrijeđen, dok sve činimo da Nermina Jamaka osposobimo za sutrašnji duel. Ante Blažević je registrovan, ali još čekamo njegov certifikat iz Slovenije.

Anel Dedić, nogometaš Čelika pred utakmicu protiv Slobode ističe:

-U ime igrača obećavam maksimalnu borbenost. Sloboda nam je ostala dužna, idemo na pobjedu i ko god dobije priliku da zaigra treba dati svoj maksimum, pobjeda ne bi trebala izostati, iako Tuzlaci imaju veoma „tvrd“ tim-, kazao je Dedić.

Vjerovatni sastav Čelika: Pavlović, Livaja, Hodžić, Miletić, Vrhovac, Grahovac, Jamak (Vardo), Okić, Jurina, Dedić, Dilaver.

Utakmica NK Čelik – FK Sloboda na rasporedu je u subotu, 23.februara 2019.godine u 17,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – FK Sloboda:

Datum 23.02.2019. TV prijenos                                     MOJA TV
Sudija Šehović Admir – Sarajevo
Termin 17.30 A 1 Milić Dženan – Sarajevo
Mjesto Zenica A 2 Čaušević Muamer – Sarajevo
Delegat Alibašić Suvad – Sarajevo 4 Došlo Slađan – Istočno Sarajevo
Posmatrač suđenja Prtvar Dragan – Istočno Sarajevo 5  

Tekst i foto E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno