Info

Tužilaštvo ZDK o nalazu vještačenja uzoraka iz SRC Ajdinovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vezano za događaj koji se dogodio dana 22.08.2019. godine u SRC Ajdinovići, općina Olovo obavještavamo Vas da je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 05.09.2019. godine, zaprimilo nalaz i mišljenje vještaka – Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica od 04.09.2019. godine, te je jedan primjerak navedenog nalaza dostavilo Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK u cilju poduzimanja mjera i radnji u upravnom postupku iz nadležnosti navedene Uprave.

O rezultatima samog nalaza, a u cilju zaštite interesa formiranog predmeta Kantonalnog tužilaštva, Tužilaštvo u ovom momentu nije u mogućnosti obavijestiti javnost. Međutim, radi pravilnog, tačnog i zakonitog informisanja javnosti o navedenom događaju, Kantonalno tužilaštvo ovim putem obavještava javnost da će u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, u narednom periodu nastaviti poduzimati mjere i radnje po predmetnom događaju te je u skladu s tim već izdat nalog policijskim službenicima MUP-a ZDK za provođenje tačno određenih mjera i radnji, a po okončanju navedenog će se donijeti odluka o izdavanju naredbi za druga neophodna vještačenja a sve u cilju razjašnjenja stanja stvari, utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja pravilne i zakonite tužilačke odluke u ovom konkretnom predmetu.

Viši stručni saradnik za odnose s javnošću
Mirna Poljac



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno