Info

Održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja

Održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja – U četvrtak 5. septembra 2019. godine u Zenici je održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, dekan IPF u Zenici i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2019/2020. godini, razmatrani su i usvojeni izvještaji o bajramskim aktivnostima i akciji prikupljanja kurbanskih kožica, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Konstatovano je da su blagovremeno izvršene pripreme za početak mektebske nastave, koja će u skladu sa odredbama člana 5. Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi i uputstvu Rijaseta IZ u BiH početi u subotu 7. septembra.

Na sjednici su članovi Savjeta upoznati sa aktivnostima koje se provode u okviru organizacije izbora za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog, a posebna pažnja posvećena je aktivnostima vezanim za Školu hifza i organiziranje takmičenja učača Kur’ana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem