Sudske klupe

Tužilaštvo BiH traži pritvor za Zeničanina Edina Podgoru (51)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je Sudu BiH određivanje mjere pritvora za Edina Podgoru, rođenog  1973. godine u Zenici, ranije osuđivanog, državljanina Bosne i Hercegovine, osuđenog za terorizam.

Kako navode iz Tužilaštva BiH, protiv osumnjičenog je podnesen izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a osumnjičen je da je 18.aprila 2024. godine  na društvenoj mreži javno objavio video snimak uznemirujućeg sadržaja u kojim prijeti široj populaciji stanovništva, da je mudžahedin i u kojem isti najavljuje ubistva kjafira (nevjernika).

Osumnjičeni je nakon objave identifikovan, lociran i uhapšen, a od njega su oduzeti predmeti i sredstva koji će biti korišteni kao dokaz u postupku.

– Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo učiniti krivično djelo ili dovršiti započeto, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja krivičnog djela, gdje bi puštanje osumnjičenog na slobodu prouzrokovalo uznemirenje javnosti i građana – naveli su iz Tužilaštva BiH.

Dodaju kako će na ročištu povodom prijedloga za pritvor postupajuća tužiteljica će detaljno obrazložiti pritvorske razloge.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno