Info

Tužbe protiv UIO teške 28 miliona

Tužbe protiv UIO teške 28 miliona
Tužbe protiv UIO teške 28 miliona
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tužbe protiv UIO teške 28 miliona- Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH suočena je sa 19 tužbi čija je vrijednost 28 miliona maraka, rekao je direktor te institucije Miro Džakula.

Naglasio je da je UIO podnio četiri inicijative Pravobranilaštvu BiH za pokretanje parničnog postupka sa iznosom potraživanja od 194.875 maraka.

– Ovi parnični postupci odnose se na tužbe za nadoknadu štete koje su pokrenute protiv UIO. Za ukupan broj tužbi koje su pokrenute protiv Uprave koje su proistekle iz upravnih postupaka, radnih odnosa i slično, preciznu informaciju ima naš pravni zastupnik, odnosno Pravobranilaštvo BiH – naglasio je Džakula.

Naveo je da, kada su sudski sporovi u pitanju, treba istaći i činjenicu da je UIO pravni sljedbenik entitetskih carinskih uprava, te da je preuzeo i sve sporove.

– Neki od tih sudskih sporova vode se dugi niz godina – naveo je Džakula.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno