Biznis

Turski biznismeni koji bi ulagali u NK Čelik zainteresirani i za Mladost iz Kaknja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turski biznismeni koji bi ulagali u NK Čelik zainteresirani i za Mladost iz Kaknja – Predsjednik tog kluba Mensur Mušija potvrdio je za Patriju da je uprava kluba razgovarala sa potencijalnim investitorima iz Turske. Želja za saradnju postoji, rekao je Mušija, a konkretni pregovori tek treba da uslijede. Isti investitor ranije se spominjao i kao potencijalni ulagač u nogometni klub Čelik iz Zenice.

Na zvaničnoj stranici NK Čelik objavljeno je 20. septembra ove godine da je klub posjetila delegacija iz Turske zbog mogućeg ulaganja u taj klub.

„Aydin Olgun, uspješni privrednik iz Istanbula zajedno sa svojim saradnikom Bulentom Tulumom, dugogodišnjim sportskim direktorom Galatasaraya, iskazao je jaku želju za investiranje, što bi ujedno značilo i oporavak Nogometnog kluba Čelik“, navodi se na web stranici NK Čelik. Olguna i Tulumona primio je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Iz zeničkog kluba tvrde da nisu dobili zvaničnu obavijest od turskih investitora da pregovaraju i sa drugim bh. klubovima o potencijalnoj saradnji. Na pitanje u kojoj fazi su pregovori između Čelika i Olguna, odnosno njegovih saradnika, iz Čelika su za NAP rekli da se od tog kluba traži da uradi neke nezakonite radnje, poput raspuštanja Skupštine kluba, što nije izvodljivo. NAP



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno