Zenica

Turski ambasador u posjeti Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U posjeti Zeničko-dobojskom kantonu i Gradu Zenica boravila je delegacija Republike Turske, koju predvodi ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Ergianay sa saradnicima. Visoki gosti sastali su se s predsjedavajućom Skupštine ZDK-a Draženkom Subašić, premijerom Kantona Miralemom Galijaševićem i gradonačelnikom Zenice Husejinom Smajlovićem i razgovarali o saradnji. Gostima su predstavljeni potencijali Zeničko-dobojskog kantona, saopćeni su programski ciljevi djelovanja i predloženi principi saradnje.

-Susret je bio veoma koristan i značajan, jer je bio prilika da dobijemo informacije na kojim oblicima saradnje bismo mogli da radimo, koji su to oblici ekonomske i trgovinske saradnje, te drugih vidova saradnje koji bi se mogli realizirati brzo – kazao je nakon sastanka ambasador Cihad Ergianay. Gosti su u pratnji domaćina posjetili neke od objekta koji su rekonstruirani ili sanirani nakon prirodne nesreće u maju protekle godine.

-Ovo je prilika da pokažemo kako na terenu izgleda realizirana pomoć koju je Republika Turska pružila u saniranju šteta koje su nastale u prošlogodišnjim poplavama.
Također smo se upoznali o principima pomoći privrednicima u korištenju 50 miliona eura, koje je turska vlada stavila na raspolaganje kompanijama Bosne i Hercegovine pod vrlo povoljnim uslovima – rekao je gradonačelnik Smajlović.

U Zenici turska delegacija je posjetila Univerzitet i u Rektoratu razgovarala o programima ove visokoškolske ustanove, zatim Muftiluk zenički i područnu ambulantu u selu Šerići.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno