Zenica

Lokacije policijskih punktova za četvrtak i petak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako smo već informisali javnost, početkom mjeseca aprila započete su aktivnosti službenika Uprave policije MUP-a ZDK po Operativnom planu na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja sa posebnim akcentom na mirujući saobraćaj, kretanje pješaka i obaveze vozača prema pješacima, koji će se provoditi u toku mjeseca aprila 2015. godine.

U toku trajanja preventivnog dijela zavedene akcije, policijski službenici će građanima izdavati upozorenja u vidu promotivnih letaka. Kako je u naznačenim aktivnostima naglasak stavljen na sigurnost pješaka, leci upozorenja će se djeliti prvenstveno pješacima koji kolovoz prelaze na mjestima gdje to nije dozvoljeno, kao i vozačima koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu obaveza prema pješacima.
U nastavku dostavljamo tačan pregled lokacija u gradu Zenica, na kojim će policijski službenici, u naznačenim terminima, u naredna dva dana, primjenjivati mjere iz Plana i izdavati upozorenja pješacima i vozačima:

NAGLAŠAVAMO DA NAŠE OBJAVLJIVANJE (UOPĆENIH) LOKACIJA POLICIJSKIH KONTROLA IMA PREVENTIVAN KARAKTER, SA NAMJEROM DA SE PJEŠACI I VOZAČI NA VRIJEME UPOZORE I DA SE KULTURA PONAŠANJA UČESNIKA U SAOBRAĆAJU PODIGNE NA VIŠI NIVO !!!

-četvrtak, od 09,00 do 11,00 sati i od 14,00 do 17,00 sati: Glavna gradska magistrala kod stare zgrade Općine Zenica, raskrsnica ulica Glavna gradska magistrala –Srpska mahala, raskrsnica ulica Glavna gradska magistrala –Fakultetska, ulica Bulevar kralja Tvrtka I-lokalitet gradske autobuske stanice, ulica Londža, ulica Crkvice i lokalitet Kamberović polja.
U petak, u periodu od 07,00 do 09,00 sati i od 12,00 do 15,00 sati, policijski službenici će na istim lokacijama nastaviti sa naznačenim aktivnostima.

TTR34rr5



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno