Biznis

Turkish Airlines od 21. juna ponovo uspostavlja letove između Istanbula i Sarajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turkish Airlines od 21. juna ponovo uspostavlja letove između Istanbula i Sarajeva – Nakon dvomjesečne obustave svih međunarodnih letova zbog pandemije, aviokompanija Turkish Airlines ovog mjeseca ponovo uspostavlja letove između Istanbula i Sarajeva.

Kako je za Klix potvrđeno, letovi na relaciji Istanbul-Sarajevo-Istanbul putnicima će biti dostupni od 21. juna, i to tri puta sedmično – srijedom, petkom i nedjeljom.

Klix podsjeća da su nedavno dogovorene mjere koje će se morati poštovati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Dogovoreno je da će putnici biti obavezni poštovati fizičku distancu i nositi rukavice, kao i pravilno odlagati otpad i dezinficirati ruke na aerodromu. Također će biti postavljeno kontrolno osoblje na kritičnim mjestima aerodroma.

Radnici aerodroma morat će reducirati kontakt s putnicima i članovima posade aviona, dok će i ugostiteljski objekti i trgovine na aerodromu također morati poštivati set specifičnih mjera.

Prema ranijem planu letenja, turski avioprijevoznik najavio je da će od juna ponovo letjeti na 22 odredišta u 19 zemalja, uključujući Kanadu, Kazahstan, Afganistan, Japan, Kinu, Južnu Koreju, Singapur, Dansku, Švedsku, Njemačku, Norvešku, Austriju, Nizozemsku, Belgiju, Bjelorusiju, Izrael, Kuvajt, Gruziju i Libanon.

Iz Turkish Airlinesa ranije je saopćeno da se broj putnika ove kompanije u periodu od januara do marta smanjio za 20%, odnosno na 13,4 miliona, što je pad u odnosu na 16,7 miliona putnika koliko je kompanija imala u istom razdoblju 2019. godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno