Biznis

Proces gradnje brze ceste “Lašva – Nević Polje” ponovo obustavljen

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proces gradnje brze ceste “Lašva – Nević Polje” ponovo obustavljen – Nakon što je 21.05 objavom tendera konačno najavljen mogući početak proces koji bi mogao rezultirati izgradnjom prvih kilometara ove brze ceste Brza cesta “Lašva – Nević Polje”, isti je 05.06 obustavljen saznaje Akta.ba.

Razlog obustavljanja aukcije je kako se navodi u dokumentu Autoceste FBiH, žalba koju je uputio jedan od potencijalnih kandidata. Žalba se odnosi na tendersku dokumentaciju za fazu u prekvalifikaciji u ograničenom postupku za nabavku radova.

Kako navode o daljnjem toku postupka blagovremeno će biti obavješteni svi učesnici u postupku kao i javnost.

Podjećamo, ovaj projekat je još 2007. godine Vlada FBiH proglasila javnim interesom.

Procijenjena vrijednost radova je 53 miliona KM bez PDV-a, odnosno 62 miliona KM sa PDV-om.

Brza cesta Lašva – Nević Polje je duga 24,5 km i podijeljena je na tri poddionice a to su Lašva-Kaonik, Kaonik – Vitez i Vitez – Nević Polje.

Imat će sve karakteristike brze ceste, osim dijela koji prolazi kroz poslovnu zonu Vitez, koji će predstavljati magistralni put i njemu će se pristupati preko novoformiranih kružnih tokova na ulazu i izlazu iz poslovne zone.

Ova brza cesta će prolaziti kroz područje Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, odnosno na području općina Busovača, Vitez, Novi Travnik i Travnik, te grada Zenica i umnogome rasteretiti sadašnje gužve na ovoj dionici.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno