Nogomet

Turčin Cuneyt Cakir sudit će utakmicu Zmajeva protiv Poljske u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Turčin Cuneyt Cakir sudit će utakmicu Zmajeva protiv Poljske u Zenici – Reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će igrati utakmicu drugog kola Lige nacija protiv Poljske, a susret na stadionu Bilino Polje u Zenici sudit će jedan od najpriznatijih sudija na svijetu.

Naime, pravdu na utakmici dijelit će turski sudija Cuneyt Cakir (43), koji je na FIFA-inoj listi od 2006. te član UEFA-ine elitne liste od 2010. godine.

Inače, Cakir već gotovo 20 godina sudi utakmice u turskoj Super ligi, a u Zenici će mu asistirati njegovi sunarodnjaci Bahattin Duran, Tarik Ongun i četvrti sudija Huseyin Gocek.

Najbitnija utakmica u Cakirovoj karijeri bila je finale Lige prvaka iz 2015. godine kada je Barcelona slavila protiv Juventusa rezultatom 3:1.

Također, na posljednja dva Svjetska prvenstva sudio je mečeve polufinala (Nizozemska – Argentina u Brazilu te Hrvatska – Engleska u Rusiji).

Podsjetimo, BiH je u prvom kolu Lige nacija remizirala u gostima kod favorizovane Italije, dok je Poljska doživjela poraz na gostovanju kod Nizozemske.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno