Bilo je teško očekivati da će situacija biti bitno drugačija, pogotovo jer je selektor Dušan Bajevićć u svom debiju odlučio od prve minute dati trojici debitanata (Saničanin, Cipetić, Hadžiahmetović).

Da će u prvih 45 minuta svojim intervencijama uslijevati sigurnost našoj prilično neuigranoj odbrani, Ibrahim Šehić najavio je intervencijom iz šeste minute susreta.

Bivši golman i kapiten Željezničara sigurnost je pokazao i u devetoj minuti kada je odlično izboksovao loptu poslije ubačaja iz prvog kornera koji su izveli Italijani.

U 12. minuti zatresla se mreža ize Šehićevih leđa, no Federico Chiesa je loptu poslao u vanjski dio mreže.

Armin Hodžić je u 13. minuti bio u dobroj situaciji, a malo mu je nedostajalo da sebi izgradi dobru poziciju za šut, no u posljednjem trenutku spriječio ga je Leonardo Bonucci.

Italijani su Šehiću zaprijetili iz slobodnog udarca u 18. minuti, ipak naš čuvar mreže nije morao intervenisati jer je Lorezo Insigne šutirao preko gola.

Sredinom prvog poluvremena, tačnije u 27. minuti, naš tim je imao najbolju priliku u prvih 45 minuta, no Edin Višća je sa nekih šest-sedam metara šutirao preko gola.

Pritisak Italijana na našu zadnju liniju posebno je do izražaja došao u drugom dijelu prvog poluvremena. No, Azzurri nisu uspijevali da iz domacije na terenu organizuju kvalitetnu akciju.

Nedostatak svježine itekako se osjetio u finišu prvog dijela, ipak, na kraju smo uspjeli napraviti dvije ozbiljne akcije, ali bez pravog završnog udarca.

Kako je završeno prvo, tako je nastavljeno i drugo poluvrijeme, s visokim prisitkom Italijana.

Ipak, u 57. minuti Zmajevi su stigli do vodstva. Poslije jednog kornera, kojeg je izborio Višća, najviši u skoku je bio Saničanin, loptu je glavom u peterac vratio Šunjić, a tamo se najbolje snašao naš kapiten i pogodio za vodstvo Zmajeva.

Prednost naše najbolje selekcije trajala je do 67. minuti kada je Sensi pogodio za izjednačenje. Asistirao mu je Insigne, a treba reći da je lopta na putu ka našem golu promijenila smjer i prevarila Šehića.

Četiri minute kasnije Italijani su mogli napraviti totalni preokret, ali je Šehić odlično odbranio čisti zicer Alessandru Florenziju. Ovoj šansi Italije prethodila je i prilika Amera Gojaka, no njegov udarac glavom ukrotio je Donnarumma.

Zaniolo je na drugoj strani probao takođe glavom, no rezultat se nije mijenjao.

Zaniolov klupski kapiten je u 77. minuti šutirao s 20ak metara, ali je Džekin udarac preko gola.

Dobru kontru imali smo i u 83. minuti, no Donnarumma je ukrotio šut Edina Višće.

U posljednjoj minuti Zmajevi su mogli šokirati Italijane, no udarac Muhameda Bešića otišao je pored gola Donnarumme. Mogli smo kući pjevaući, no bod u gostima kod četverostrukih prvaka, u debitantskom nastupu novog selektora, s trojicom debitanata u prvom sastavu, tom bodu se ne treba gledati u zube. (foto: UEFA)