Zenica

Tuka: Zahvalan sam ZDK-u za podršku od mojih atletskih početaka

Premijer Vlade Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić upriličio je sa svojim saradnicima prijem za Amela Tuku, osvajača srebrene medalje u trci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi (Katar).

Tuka je istakao da je tokom cijele karijere imao podršku ZDK-a te da je zahvalan na toj podršci, kao i podršci koju pružaju njegovim kolegama te drugim sportistima.

-Zahvalan sam na podršci, meni kao početniku, prije desetak godina. Nadam se da ćemo i dalje imati podršku, u skladu s ostavrenim rezultatima, jer za ostvarivanje vrhunskih rezultata moramo imati i vrhunske uvjete, što iziskuje i veće troškove – kazao je Tuka, koji je napomenuo kako ne sumnja da će svi uspješni sportaši imati podršku Vlade ZDK.

Tuka se zahvalio i na podršci organizaciji Međunarodnog atletskog mitinga, koji je Atletski klub Zenica organizirao proteklih deset godina, na kojem atletičari imaju priliku trčati pred svojom publikom.

Premijer Ganić istakako je da se stipendiranje Tuke pokazalo „pozitivnom investicijom, kojom se svi mi, sada, hvalimo“.

-Ovim prijemom želim da se zahvalim za uspjeh koji je postigao za državu, kanton, za gradove koji Amela doživljavaju svojim. To je važno zbog naše omladine, koja u njemu vidi uzora i koji vide da se može uspjeti – kazao je premijer Ganić, koji je Tuki čestitao i za nedavnu ženidbu te izrazio nadu da će mu to biti i dodatni motiv za ostvarivanje dobrih rezultata u narednom periodu.

Ganić je podsjetio kako je Vlada ZDK, za sve osvajače sportskih medalja na međunarodnim takmičenjima, odlučila organizirati ovakve prijeme te nagraditi ih i skromnim novčanim iznosima.

Vlada ZDK, dodao je Ganić, stipendira 10-15 vrhunskih sportaša iz tog kantona, koji na mjesečnom nivou dobijaju između 150 i 450 KM.

Tuka je član Atletskog kluba Zenica, a osim srebrene medalje sa posljednje svjetske smotre, osvajač je i bronze sa Svjetskog prvenstva 2015. godine iz Pekinga (Kina) te sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore (U23) u finskom Tampereu 2013. godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem