Zenica

FOTO+VIDEO: Premijer ZDK Mirza Ganić upriličio prijem za Amela Tuku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić upriličili su prijem za atletičara Amela Tuku, osvajača srebrene medalje u utrci na 800 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi.

Tuka se ovom prilikom zahvalio Zeničko-dobojskom kantonu na podršci, posebno na samom početku karijere, kao i podršci koju pružaju njegovim kolegama te drugim sportistima.
“Nadam se da ćemo i dalje imati podršku, u skladu sa ostvarenim rezultatima, jer za ostvarivanje vrhunskih rezultata moramo imati i vrhunske uslove, što iziskuje i veće troškove. Pogotovo se želim zahvaliti za podršku Međunarodnom atletskom mitingu Zenica koji će iduće godine doživjeti svoje deseto izdanje, a na kojem altetičari imaju priliku trčati pred svojom publikom”, kazao je Tuka.

Suad Kaknjo, predsjednik Atletskog kluba Zenica i potpredsjednik Atletskog saveza BiH istakao je kako je srebro sa Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi najveći sportski uspjeh u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini.

Premijer Ganić je izrazio zadovoljstvo uspjehom najboljeg bh. atletičara koji je opravdao podršku pružanu od početka karijere. Vlada je pomogla izgradnju zeničkog Atletskog stadiona sa 50.000 KM, za Međunarodni atletski miting u Zenici je izdvojila 55.000 KM, a stipendira i 10 – 15 vrhunskih sportista iz ZDK.

“Konstatovali smo da je ovo bila jedna vrijedna “investicija” koja je učinila ponosnim sve građane BiH”, kazao je Ganić.  Za osvojeno srebro u Dohi Vlada je Tuki odobrila novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM, te dodatnih 5.000 KM za organizaciju dočeka na Atletskom stadionu u Zenici.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno