Ostali sportovi

Tuka: Obradovala me vijest da Dijamantska liga kreće u augustu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tuka: Obradovala me vijest da Dijamantska liga kreće u augustu – Budi nam se sport, vraća se tamo gdje mu je i mjesto, tako i atletika. Svi smo bili presretni kada smo dobili od Evropske federacije obavještenje da se mogu održati pojedinačna prvenstva u atletici, rekao je bh. atletičar Amel Tuka

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka danas je kazao da je izuzeto sretan što je dobio obavještenje da će se atletska sezona, ipak, održati uprkos globalnoj pandemiji novog koronavirusa. Posebno ga je, veli obradovalo, to što će u augustu početi održavanje mitinga Dijamantske lige, a kao uvod će biti Državno prvenstvo BiH vjerovatno 7.i 8. augusta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Budi nam se sport, vraća se tamo gdje mu je i mjesto, tako i atletika. Svi smo bili presretni kada smo dobili od Evropske federacije obavještenje da se mogu održati pojedinačna prvenstva u atletici. Tako ćemo i mi vjerovatno 7. i 8. augusta u BiH održati u tom periodu prvenstvo. Vjerovatno će to biti moja prva trka, ukoliko ne dobijem dozvolu da nastupim u nekim drugim zemljama, možda u Italiji“, kazao je Tuka i dodao:

“Druga dobra vijest koja je došla jeste da je zvanično u planu početak Dijamantske lige. To je veliko, jer smo mislili da se neće održati ništa. Počinje od augusta mjeseca zvanično, tu su i datumi Dijamantske lige i World challenga, nivo odmah ispod Dijamantske lige. Na kalendaru trke su jako blizu, skoro svaki drugi dan. Moraćemo napraviti ja i trener, mada je to više njegov zadatak da odabere trke koje će biti najbolje“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno