Ostali sportovi

Tuka nastupa na mitingu u Dusseldorfu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amel Tuka sutra nastupa na mitingu u Dusseldorfu – Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine, Amel Tuka, sutra će nastupiti na 12. Internacionalnom  PSD Bank mitingu u Dusseldorfu, a koji se održava u sklopu IAAF Svjetske dvoranske turneje. Nakon oborenog državnog rekorda na 400 metara u Padovi, u nedelju, nastupit će sutra na prvoj ovosezonskoj trci na 800 metara.

„Ovo je prva trka na 800 metara, tako da ne očekujem neki poseban rezultat, ali ću dati sve od sebe da istrčim što bolje, kao što sam to uradio u nedelju u trci na 400 metara.“, rekao je Amel Tuka. Nakon oborenog državnog rekorda dobio je na samopouzdanju koje će mu dobro doći da se što bolje pripremi za izazove koje nosi ova sezona, a prvi će imati u periodu od 3. do 5. marta u Beogradu, na Evropskom prvenstvu u dvorani.

„Osjećam se dobro i sada ću iz trke u trku ulaziti u sve bolju formu, kako bih, naravno, na Evropskom prvenstvu u Beogradu bio u top formi.“, dodao je. Pored Amela, na mitingu će nastupiti Adam Kszczot (Poljska), Eric Sowinski (USA), Nicholas Kipkoech (Kenija), Patrick Zwicker (LG Regio Karlsruhe), Bram Som (Holandija).

Trka je na rasporedu u 19:39h. Od mitinga u sklopu ove turneje, Amel će nastupiti na posljednjem, u Birminghamu.

Atletski savez BIH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno