Politika

Tuka gost ministra u KS

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo S Samer Rešidat danas je primio najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuku i tom prilikom uručio mu finansijsku pomoć za nastavak njegovih priprema i odlazak na predstojeće svjetsko prvenstvo u atletici u Pekingu. Tuka je zahvalio ministru Rešidatu jer mu je među prvima uputio čestitku za uspjehe koje je postigao na tri mitinga koja su održana u Velenju, Madridu i Monte Carlu.

– Ministarstvo kulture i sporta je prva instuticija od koje smo dobili finansijsku pomoć koja nam u ovome momentu mnogo znači – istakao je Tuka uz zahvalnost na pruženoj pomoći.

Tuka je prvo u Velenju postavio lični rekord, ostvarivši vrijeme od 1:44:19, da bi potom trijumfovao i u Madridu sa rezultatom 1:43:84. Njegov najbolji rezultat do sada ostvario je na Dijamantskoj ligi u Monte Carlu gdje je postavio najbolji rezultat sezone i tako slavio sa vremenom 1:42:51. Ministar Rešidat je rekao da će resorno ministarstvo uvijek biti na raspolaganju najboljim ambasadorima naše zemlje u sportu.

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno