Politika

Tufekčić: Gradska uprava Zenica, osim za cvijeće na mostovima, zaslužna i za odlazak prosvjetnih radnika u druge gradove radi ovjere dokumenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bura oko naplate ovjera prosvjetnim radnicima u Zenici se ne stišava. Nakon reakcija ministra obrazovanja i Gradske uprave, putem Facebooka reagirala je i predsjednica Kluba vijećnika SDA u GV Zenica Emina Tufekčić.

Reakciju prenosimo u cjelosti:

– U cilju kvalitetnog i objektivnog informisanja građana Zenice, prije svega prosvjetnih radnika, informišem vas da Gradska uprava preuzima i inicijative vijećnika u Gradskom vijeću Zenica. Ono sto je, nažalost, Gradska uprava učinila jeste da je samoinicijativnim, autentičnim tumačenjem Odluke o gradskim administrativnim taksama ove godine napravila veliku štetu prosvjetnim radnicima, što se od 2012. godine do danas nije desilo.

U Odluci objavljenoj u Službenim novinama se nigdje ne navodi da su nezaposleni oslobođeni od plaćanja administrativnih taksi, a da radnici koji su zaposleni na određeno vrijeme nisu oslobođeni, pa se postavlja pitanje ko se danas vodi Službenim novinama.

Inicijativa SDA upućena Ministarstvu se odnosila na izmjenu dijela konkursa po kojoj bi prosvjetni radnici tek prije zaključenja Ugovora o radu dostavljali originalnu dokumentaciju.
Dakle, osim što je Gradska uprava zaslužna za cvijeće na mostovima, može preuzeti još samo zasluge za činjenicu da prosvjetni radnici moraju ići u druge gradove ZDK da besplatno ovjere dokumentaciju koja im je potrebna za prijavu na konkurs u školama.

Pametnom i išaret dosta.

Emina Tufekčić, predsjednica Kluba vijećnika SDA u GV Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno