Info

Tržište aplikacija 2016. godine vrijedilo 89 milijardi dolara

Tržište aplikacija 2016. godine vrijedilo 89 milijardi dolara
Tržište aplikacija 2016. godine vrijedilo 89 milijardi dolara
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tržište aplikacija 2016. godine vrijedilo 89 milijardi dolara- Američka kompanija koja se bavi analizama u području mobilnih aplikacija, App Annie, objavila je podatke o tržištu aplikacija u protekloj godini, u kojima je vidljiv snažan rast u odnosu na 2015. godinu.

Mobilne su aplikacije tijekom prošle godine diljem svijeta i u svim trgovinama aplikacija uprihodile ukupno 89 milijardi američkih dolara. Od toga 35 milijardi odlazi na prodaju aplikacija u službenim trgovinama (App Store i Google Play), dok je ostatak prihod od oglašavanja i kroz ostale izvore prihoda. Porast je to od čak 40% u odnosu na prethodnu godinu. Oko dvije trećine tog iznosa stiglo je putem Appleove, a trećina putem Googleove trgovine.

Broj preuzimanja s dvije najveće trgovine također je u porastu. U 2016. godini preuzeto je ukupno 90 milijardi aplikacija, uz godišnji rast od 15%. Ovdje je situacija s udjelima obrnuta, pa je vidljivo da oko trećine odlazi na App Store a ostatak na Google Play trgovinu.

Rast se bilježi i u ukupnom vremenu provedenom uz mobilne aplikacije. Korisnici diljem svijeta prošle su godine uz svoje uređaje u aplikacijama nešto manje od 900 milijardi sati, oko 150 milijardi više nego godinu ranije.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno