Sudske klupe

Trojica uhapšenih u akciji SIPA-e predati Tužilaštvu u Zenici, traga se za četvrtom osobom

Akcija “Viza” provedena je po nalogu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a po naredbi Kantonalnog suda u Zenici uz saradnju već pomenutih agencija, a na području Zenice uhapšeni su Š. D. (40), D. S. (40) te M. K. (42).

Prema riječima glasnogovornice Kantonalnog tužilaštva ZDK Asmire Redžić uhapšeni u akciji su u toku dana uz izvještaj predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK.

“Zajedno s osobama Tužilaštvu ZDK su predati i predmeti koji su oduzeti prilikom pretresa objekata u sklopu akcije. U toku dana Tužilaštvo ZDK će ispitati osbe te u zakonskom roku donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje mjere pritvora”, kazala je Redžić.
Uhapšeni su u zgradu Tužilaštva ZDK privedeni u civilnim vozilima bez policijske pratnje, prenosi klix.
Pripadnici agencija još uvijek tragaju za četvrtom osobom koja se povezuje s krivičnim djelima organizovanog kriminala, trgovinom droge te falsificiranja dokumenata.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem