Nesreće

Trojica radnika zadobila opekotine u ArcelorMittalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trojica radnika zadobila opekotine u ArcelorMittalu – Trojica radnika kompanije ArcelorMittal Zenica povrijeđena su u nesreći koja se dogodila u Departmentu Čeličana danas poslijepodne za vrijeme remonta na kotlu broj 2 u ovom pogonu kada je prsnuo ventil.

Sva trojica su zadobila opekotine. Dvojica radnika su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su hospitalizovani, a treći, zbog težine povreda, prevezen je za Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

Prema riječima Dijane Božić – Srdanović, portparola kompanije ArcelorMittal pomenuti radnici su radili u Čeličani na kotlu br. 2 gdje su skidali ventil koji se zaglavio. U jednom momentu ventil je prsnuo, a vrela voda im je nanijela opekotine.

– Sva trojica su naši zaposlenici, a ne izvođači nekih radova. Žao nam je što se desila ova nesreća. Što se tiče firme, ovi radnici će dobiti zasigurno najbolju moguću njegu koja se može pružiti. Nadamo se najboljem ishodu, izjavila je Dijana Božić – Srdanović.
Više informacija o nesreći i stanju povrijeđenih radnika ArcelorMittal Zenica biće poznato sutra (utorak).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno