Nesreće

Potvrđeno: Najteže povrijeđeni radnik AM Zenica prebačen u Brisel gdje će nastaviti liječenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potvrđeno: Najteže povrijeđeni radnik AM Zenica prebačen u Brisel gdje će nastaviti liječenje – Najteže povrijeđeni radnik ArcelorMittal Zenica, u jučerašnjoj nesreći na radu u pogonu Čeličana, tridesettrogodišnji M.A. iz Zenice, u posljepodnevnim satima iz Sarajeva je transportovan je u bolnicu u Briselu u Belgiji, potvrdila je za portal Zenicablog glasnogovornica zeničke kompanije, Dijana Božić-Srdanović.

Uprava kompanije je odmah inicirala prebacivanje u referentnu bolnicu u Briselu, koja je među najpoznatijima za ove vrste povreda  pri čemu je stručni ljekarski tim Kliničnog centra u Sarajevu dao svoju saglasnost, pojasnila je Božić-Srdanović.

Ostala dvojica povrijeđenih radnika smještena su u zeničkoj bolnici, relativno su dobro, u stabilnom stanju i pod prismotrom ljekara. Do nesreće na radu je došlo juče oko 13,45 u cirkulacionoj stanici pogona Čeličana prilikom oslobađanja vrele vode na ventilima pod pritiskom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno