Ostali sportovi

Trojica mladih Zeničana učestvovala na drugom kadetskom šahovskom festivalu “Travnik 2019”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trojica mladih Zeničana učestvovala na drugom kadetskom šahovskom festivalu “Travnik 2019” – Proteklih dana završen je 2. kadetski šahovski festival Travnik 2019, na kojem su učestvovala i trojica mladih Zeničana, Edvin Bešlić, Orhan Bečić i Zinedin Ibrahimagić, sva trojica iz ŠK Čelik Zenica.

Najbolji rezultat od Zeničana postigao je Edvin Bešlić, koji je osvojio 2.mjesto u konkurenciji U-14.

Nakon pet kola kao apsolutni pobjednik, sa maksimalnim skorom, izašao je Mirko Šajin. Drugo i treće mjesto u generalnom poretku sa 4,0 poena zauzeli su domaći predstavnici Mijo Kovač i Nikola Mrković. Najbolja kadetkinja, sa 3,0 poena je, takođe, članica ŠK Travnik, Nejla Čaušević. Isti broj poena osvojili su Mehmed Topoljak, koji je proglašen za najuspješnijeg domaćeg člana. Naid Kekić iz Cazina najbolji u konkurenciji U10, Sajra Dedić najbolja u konkurenciji U12, također članica ŠK Travnik.

Za najboljeg u konkurenciji U14 proglašen je Davor Babić iz Viteza, koji je osvojio 2,5 poena, koliko i Edvin Bešlić iz ŠK Čelik Zenica i Ahmed Kekić. 11-15. mjesto sa 1,5 poenom podijelili su Zinedin Ibrahimagić, Orhan Bečić (oba ŠK Čelik Zenica), Miralem Ganić, Lamija Ganić i Sara Vuković.

Sistem parovanja bio je Švicarski, FIDE varijanta, 5 kola, tempo igre 59 minuta po igraču za cijelu partiju. Glavni sudija bio je IA Mirza Miralem.

Osvajači prva tri mjesta u svim starosnim skupinama su dobili diplome, kao i vrijedne nagrade u robi i šahovskoj literaturi.

Šahovski klub Travnik zahvaljuje svim učenicima i njihovim roditeljima na učešću i druženju, te sponzorima BH telecom, D-store, Zavičajnom muzeju, te Općini Travnik i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK.

Inače, u Travniku je u toku 5.Međunarodni šahovski turnir “TRAVNIK OPEN – BHTELECOM 2019” , na kojem je uzelo učešće i nekoliko Zeničana.

E.Imamović

Foto sa ŠK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno