Info

Troje sa UNZE stipendisti BH Telecoma

Najbolji studenti rad u BH Telecomu
Najbolji studenti: rad u BH Telecomu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Troje sa UNZE stipendisti BH Telecoma- Kao što je generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović najavio na Svečanoj promociji diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu održanoj početkom mjeseca novembra, najbolji studenti sa univerziteta u BiH će svoje prvo zaposlenje naći u BH Telecomu.

Danas je u ovoj kompaniji upriličeno svečano potpisivanje ugovora o obavljanju pripravničkog rada sa 13 najboljih diplomanata i magistranata sa univerziteta u Sarajevu, Zenici, Bihaću, Mostaru i Tuzli. Tako će od 04. januara 2016. godine svoje prvo radno iskustvo u najuspješnijoj bh. kompaniji sticati:

Belma Turković (Elektrotehnički fakultet Sarajevo – 9,96),
Šeremet Irena (Fakultet za saobraćaj i komunikacije Sarajevo – 8,65),
Mirza Hebib (Pravni fakultet Sarajevo – 9,65),
Avdispahić Leila (Ekonomski fakultet Sarajevo – 9,13),
Fetić Admira (Pravni fakultet Zenica – 8,04),
Hodžić Haris (Ekonomski fakultet Zenica – 9,4),
Aličković Sedina (Ekonomski fakultet Zenica – 9,05),
Biščević Ines (Pravni fakultet Bihać – 9,74),
Bečirević Edina (Ekonomski fakultet Bihać – 9,4),
Dumpor Selma (Pravni fakultet Mostar – 9,82),
Zajmović Anela (Ekonomski fakultet Mostar – 9,15),
Džonlić Maida (Pravni fakultet Tuzla – 9,14) i
Karić Lejla (Ekonomski fakultet Tuzla – 9,25).

Također je danas potpisan i ugovor o stipendiranju sa studentom Mirzom Pašićem koji je u toku dosadašnjeg školovanja na Mašinskom fakultetu u Sarajevu ostvario izuzetne rezultate sa prosjekom 10,00 te će i on dobiti priliku za zaposlenje u BH Telecomu.

„BH Telecom značajno investira u obrazovanje mladih kroz programe stipendiranja i obavljanja različitih vrsta praksi u kompaniji. Do sada smo stipendirali 240 najboljih studenata u BiH i skoro svi su trenutno zaposleni u BH Telecomu. Također, u posljednjih 10 godina smo za 1.405 učenika, odnosno studenata omogućili obavljanje praktičnog rada u kompaniji. Drago mi je da smo danas potpisali ugovore o obavljanju pripravničkog rada sa najboljim studentima jer najuspješnija kompanija u BiH treba najbolje studente. Na ovaj način želimo omogućiti da kvalitetan domaći kadar svoju poslovnu karijeru gradi u našoj zemlji i ovu praksu ćemo nastaviti i u budućnosti”, izjavio je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecoma.

Hodžić Haris je jedan od diplomanata koji će svoj pripravnički rad obaviti u BH Telecomu. „Izuzetno sam sretan što sam danas ovdje i što mogu obavljati pripravnički rad u najznačajnijoj kompaniji u našoj zemlji. Ovo je dokaz da se trud uvijek isplati i kvalitetno vrednuje“, istakao je Haris tokom svog obraćanja.

„Zahvaljujem se BH Telecomu što je prepoznao moje zalaganje i trud tokom mog školovanja i što će mi, nakon završetka istog, omogućiti dalji profesionalni razvoj u najuspješnijoj kompaniji u BiH“, rekao je novi stipendista Mirza Pašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno