Zenica

Tribina u Ensar džamiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Ureda muftije zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Zenica, a u okviru mjeseca Allahovog Poslanika Muhammeda, a. s. i manifestacije ”Želja za Resulom” u Ensar džamiji u Zenici, održana je Omladinska tribina.

Omladinskoj tribini prisustvovao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, u pratnji glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice, a gost predavač na tribini bio je glavni imam MIZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić.

Imami iz Tešnja proučili su nekoliko ilahija i kasida, a nakon uvodnih obraćanja imama Ensar džamije hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarevića i glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice, prisutnim vjernicima obratio se mr. Fuad ef. Omerbašić.

U veoma zanimljivom predavanju Omerbašić je, između ostaloga, obrazložio značenje tri pojma: Edžel, Kader i Musavvir, u kontekstu odnosa spram Božijeg Poslanika Muhammeda, a. s.

Muftija zenički zahvalio se predavaču na lijepom predavanju, imamima MIZ Tešanj što su ilahijama i kasidama ukrasili omladinsku tribinu u Zenici, a domaćinima na dobroj organizaciji.

015454545454



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno