Info

Tri vrste produžnog kabla povučene s tržišta BiH: Provjerite imate li ih i odmah ih prestanite koristiti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri vrste produžnog kabla povučene su sa tržišta BiH jer predstavljaju rizik od strujnog udara, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Povučene su dvije vrste produžnih kablova kineskih proizvođača i produžni kabl nepoznatog proizvođača. Riječ je o kablovima DSDM0728006 i ROA19RTX050-2, kineskih proizvođača i produžnom kablu tip MGP332 nepoznatog proizvođača.

Proizvodi predstavljaju rizik od strujnog udara jer se, kako se navodi, mogu rastaviti alatom opće namjene i uređaji imaju sredstvo za pričvršćavanje na zid koje omogućava pristup dijelovima pod naponom.

U saopćenju se dodaje da proizvodi nisu usklađen sa naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa određenim standardom.

Nadležna inspekcija naložila povlačenje proizvoda sa tržišta i njihovo uništavanje.

Potrošačima koji posjeduju ove proizvode preporučuje se da ih prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ih kupili.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno