Košarka

Tri pobjede OKK Abeceda u 1.kolu Lige mladih ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice u 1.kolu Lige mladih ZDK, bile su domaćini svojim vršnjacima iz KK Gradina Tešanj. Sve tri selekcije Abecede (predpioniri, pioniri i kadeti) ostvarile su sigurne i uvjerljive pobjede.

Evo rezultata:

Predpioniri OKK Abeceda – KK Gradina Tešanj 48:33

Pioniri OKK Abeceda – KK Gradina Tešanj 67:53

Kadeti OKK Abeceda – KK Gradina Tešanj 73:43

-Najefikasniji kod predpionira Abecede bili su Danin Nuhanović, Faruk Duvnjak i Edin Kubat. Ističemo prve minute u predpionirima Abecede  dva  najmlađa dječaka u Ligi mladih ZDK, Danis Durmić i Danis Ćuković, dječaci rođeni 2008. godine, koji su pobrali simpatije publike zbog velike borbenosti.

-Najefikasniji kod pionira Abecede bili su Dino Muharemović (25), Rijad Muslić (14), Ajdin Spahić (14) i Miran Kulalić (10) poena.

-Najefikasniji kod kadeta Abecede: Adis Zec, Denni Ćuković i Belmin Hrvić.

-Gosti iz Tešnja došli su mnogo motivisani i spremni, ali su dječaci Abecede uspješno odgovorili zadacima na terenu. Kontinuitet dobrog rada i još boljih rezultata iz prethodnih sezona je nastavljen. Idemo dalje u nove pobjede. Trenerski tim OKK Abeceda čine Haris Milak, bivši juniorski reprezentativac BiH i državni prvak, zadužen za pionirsku i predpionirsku selekciju, profesor Behudin Bajgorić, šef stručnog štaba i bivši selektor ženske reprezentacije i Fiba trener zadužen je za kadete, kojem u radu asistira nekadašnji proslavljeni košarkaš i trener Nedžad Mulić-, kažu u OKK Abeceda.

E.Imamović – Foto OKK Abeceda



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno