Košarka

Tri pobjede Kengura u gradskom derbiju protiv Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri pobjede Kengura u gradskom derbiju protiv Čelika – U novom kolu Lige Mladih ZDK naše muške selekcija su danas bili gosti u lokalnom derbiju ekipi Čelika, dok je naša ženska pionirska selekcija bila domaćin KŽK Čelik.

Prvu utakmicu u Areni između muških selekcija odigrali su kadeti. Naša ekipa je od samog početka kontrolisala susret, a u prilog tome ide i rezultat prve četvrtine, 6:27. Do kraja susreta naša selekcija je povećavala prednost i na kraju slavila 38:83. Najbolji su bili Valentin Vidović koji je odigrao napadački svoju najbolju utakmicu ove sezone gdje je šutirao 5/5 za dva i 3/4 za tri poena i tako meč završio sa 19 poena. Eldar Abazović je odigrao još jednu utakmicu u svom stilu i bio je najefikasniji igrač na susretu sa 21 poenom. Haris Halilović je ponovo odigrao fenomenalnu timsku utakmicu i meč je završio sa 11 poena i dvocifrenim brojem skokova uz koje je dodao 7 asistencija. Još du de istakli Teo Cvitanović sa 12 poena, Matija Kokor sa 9 poena i kao i obično odličnom odbranom. Ostali igrači su također opravdali očekivanja i odlično iskoristili svoje minute.

Nakon kadeta utakmicu su igrali pioniri Kengura i Čelika. Uspješniji su bili pioniri Kengura koji su na kraju slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 17:56. Najbolji pojedinci u ekipi Kengura su bili Sanin Bašić sa 14 poena i Asmir Dzananović sa 11 poena.

Predpioniri su ostvarili veoma uvjerljivu pobjedu i na kraju su slavili rezultatom 7:56. Dovoljan podatak o kvalitetu naše ekipe je da je rezultat prve četvrtine bio 0:18. Najefikasniji su bili Jan Bulajić sa 14 poena i Taib Begović sa 11 poena, dok je Danko Cvitanović postigao 7 poena. Svi momci su odigrali odličnu utakmicu i upisali se u listu strijelaca.

Nakon uspješnih rezultata u gradskim derbijima u idućem kolu nas očekuju utakmice kadeta protiv Orlovik Žepče, dok predpioniri igraju sa Winnerom. Naše kadetkinje će odigrati svoju utakmicu protiv KŽK Čelik koja je odgođena za idući vikend.

REZULTATI:

PIONIRKE: KK KENGUR – KŽK ČELIK 49:39
KADETI: OKK ČELIK – KK KENGUR 38:83
PIONIRI: OKK ČELIK – KK KENGUR 17:56
PREDPIONIRI: OKK ČELIK – KK KENGUR 7:56

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno