Košarka

Dvije pobjede pionirki KK Kengur proteklog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije pobjede pionirki KK Kengur proteklog vikenda – Proteklog vikenda pionirke KK Kengur zabilježile su dvije pobjede i to u Ligi mladih SBK i u Ligi mladih ZDK. Prvo su u subotu u sali OŠ „Musa Ćazim Ćatić“  Zenica, uokvirru Lige mladih SBK, pionirke 2004/2005.godište ubjedljivo slavile u komšijskom derbiju protiv vršnjakinja iz KK Vitez rezultatom 112:30 (poluvrijeme 59:14).

U ovoj utakmici sve djevojčice KK Kengur dobile su priliku da nastupe i da se upišu u listu strijelaca. IZ KK Kengur zahvaljuju gošćama iz Viteza na fer i korektnoj igri. Trener u KK Kengur, Jasmin Efendić, ističe da se radi o veoma perspektivnoj generaciji djevojčica KK Kengur.

U proteklu nedjelju u sali OŠ „Musa Ćazim Ćatić“  Zenica odigran je gradski derbi između pionirki KK Kengur i KŽK Čelik, a u okviru Lige mladih ZDK. Pobjedu su ostvarile pionirke KK Kengur.

Rezultat: KK Kengur – KŽK Čelik 49:39.

-Tokom cijelog susreta bili smo u vođstvu od 2 do 7 poena razlike, a u zadnjoj četvrtini povećavamo prednost i u jednom momentu odlazimo na +16. Najbolje na ovom susretu su bile Suana Bašić, Sajra Čaić i Džena Kulić-, istakli su u KK Kengur.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno