Košarka

Tri nove pobjede pionirki i kadetkinja KK Kengur u Vitezu i Travniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri nove pobjede pionirki i kadetkinja KK Kengur u Vitezu i Travniku – Nakon subotnjeg velikog uspjeha pionirki KK Kengur i plasmana u finale državnog prvenstva BiH, pionirke i kadetkinje KK Kengur igrale su nove prvenstvene utakmice No1 Lige mladih SBK. Gostovali su u Vitezu i Travniku i zabilježili maksimalni učinak od tri sigurne pobjede, objavili su na facebook stranici KK Kengur.

U prvoj utakmici zaostalog kola Lige mladih SBK  pionirke KK Kengur gostovale su ekipi ŠK Prvi koš iz Viteza, gdje je zabilježena ubjedljiva pobjeda protiv Viteza rezultatom 27:71. Posebno ističu igru mlađih košarkašica, gdje je mlada Ema Mačkić upisala nevjerovatna 23 poena, a ima tek 10 godina.

-Bravo Ema! – kažu u KK Kengur.
Nakon Viteza košarkašice KK Kengur su nastavile put Travnika, gdje su igrali u konkurenciji pionirki i kadetkinja. Pionirke su i u drugoj utakmici od samog početka nametnule svoj ritam i bez problema slavile ubjedljivu pobjedu 55:79.

-Sve košarkašice su se upisale u listu strijelaca a odličnu igru su prikazale Sajra Čaić, Džena Kulić, Arduana Delić, Elma Imamović, Iman Murtezanović, Iman Imamović, Hana Zahirović, – ističe trener Jasmin Efendić.
Za kraj uspješnog dana na parket su izašle kadetkinje, koje su igrale sa juniorkama Travnika, ali su bez problema došle do nove pobjede. Odlična timska igra predvođena Ajnom Pandžom, Amnom Isaković, Amilom Kahriman, Elmom Mahmić, Suanom Bašić, Nejrom Zejnirović, Lamijom Kahriman, Eminom Pašanbegović i Ines Murtezanović je zaokružena još jednom pobjedom. Iz KK Kengur se zahvaljuju ekipama ŠK Prvi koš i KK Travnik na gostoprimstvu.

E.Imamović

Foto KK Kengur

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno