Košarka

Armin Avdibegović najbolji igrač, a Armel Mujaković najbolji trener A1 lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Armin Avdibegović najbolji igrač, a Armel Mujaković najbolji trener A1 lige – Laskavu titulu trenera i igrača godine “A1 Lige”, ponjeli su naši “Čelični” momci, Armel Mujaković i kapiten Armin Avdibegović.

Naime, Chris Mathieu, dugogodišnji sportski novinar i košarkaški analitičar, na zvaničnoj interent stranici Euro basket, osvrno se na proteklu takmičarsku sezonu “A1 Lige”, te napisao kratak rezime iste.

Titulu trenera i igrača godine “dodjelio” je “Čelikovom” treneru Armelu Mujakoviću i “Čelikovom” kapitenu Arminu Avdibegoviću.

U nastavku pročitajte izdvojeni i prevedeni dio teksta novinara Chris Mathieu, a kompletan rezime “Lige”, koji je napisao, potražite na http://www.eurobasket.com/…/Bosnian-A1-League-Recap-and-Awa…

Rekapitulacija bosanske “A1 lige” i ostvarene nagrade!

Uzbudljiva sezona je završila sa zanimljivom finalnom serijom “Čelika” iako je “Gradina” očajnički željela da se plasira u Prvenstvo BiH.

Bila je to sezona puna dobrog duha i odlično finale sa “Gradinom” na kraju sezone.

Igrač godine: Armin Avdibegović, zaslužuje ovo mjesto. Ekipa je sastavljena u zadnji tren prije početka sezone i izgledalo je da će ista biti na dnu tabele.
Armin je uradio sve, što je bilo potrebno, dodao iskustvo ovoj veoma mladoj ekipi. Bio odličan oslonac za ekipu poput međunarodnih internacionalnih igrača.

Trener godine: Armel Mujaković zaslužuje sve pohvale za ostvareno čudo u Zenici ove sezone.

Vodio je ekipu bez gotovo ikakvog budžeta koja je danima prije početka sezone čekala da se sastavi lista igrača te je u potpunosti bio promijenjen sastav tima u odnosu na prethodnu sezonu.

Hasan Rikalo (trener Radničkog) zaslužuje da bude spomenut za očuvanje tima nakon gubitka igrača Noviana Cherry-ja, ali Armel ga je nadmašio na kraju, jer je on premašio sva očekivanja od ove košarkaške sezone u Zenici.

Napisao Chris Mathieu

Veoma lijep osvrt, motivirajući tekst i veliko priznanje za naše “Čelične” momke!

ČESTITAMO!

OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno