Ostali sportovi

Tri medalje za KK Čelik u Bugojnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bugojnu je održan je 12. internacionalni karate kup FUTURA KARATE KUP 2015 na kojem je učestvovalo 30 klubova i 450 takmičara. Zbog teške finansijske situacije nismo bili u mogućnosti da pošaljemo veći broj zeničkih karatista i ovim putem tražimo i molimo da ovu našu djecu podržite da pomognete da odu u većem broju na turnire u i izvan Bosne i Hercegovine, iza njih stoji veliki rad i odricanje koje trebamo nagraditi!

Iz KK Čelika su otišla samo tri takmičara i donijeli smo tri medalje:
1. Džejna Džaferbegović je u borbi za ulazak u polufinale poražena od domaće takmičarke rezultatom 3-0 i nije uspjela se domoći medalje.
2. Mario Akrapović je lako i ubjedljivo prošao prva dva kola i u borbi za ulazak u finale je u toku regularnog vremena bio rezultat 2-2 da bi čudnom odlukom poražen na izglasavanje sudija, te je osvojio 3. mjesto i bronzanu medalju.
3. Šefik Tutnjić je pokazao i dokazao svoju dominaciju u seniorskom B-H karateu, on je lako i ubjedljivo osvojio dvije zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji seniori (borbe ) i u kategoriji U21 +84kg borbe.

Sljedeći turniri su KONJIC 31.05 i 06.06 NOVI TRAVNIK
SPORTSKI POZDRAV OSS – KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno