Košarka

Tri košarkaške utakmice u subotu u zeničkoj Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojeće subote, 13.4.2024.godine, u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici se igraju tri košarkaške utakmice.

Prva utakmica se igra od 15 sati u kojoj se sastaju OKK Čelik WWIN i KK „Lider 5“ uokviru 22.kola A2 lige – regija Jug. Ovo je posljednje kolo u ligaškom dijelu takmičenja.

Inače, OKK Čelik WWIN u 21 utakmici ostvario je 11 pobjeda i 10 poraza, 6.. mjesto sa 32 boda.

Od 17,30 sati, treći na tabeli (KK Jumper Taurus) igra prvu utakmicu četvrtfinala Play offa sa šestim (ŽKK „Zrinjski 2010“) i ima prednost domaćeg terena. KK Jumper Taurus je završio ligaški dio takmičenja na omjeru od 16 pobjeda, 6 poraza, 3.mjesto, 38 bodova.

Od 20 sati, četvrtoplasirana ekipa, KŽK Čelik BH Telecom, igra prvu utakmicu četvrtfinala Play offa sa petoplasiranom ekipom „Leotar 03“ i Zeničanke imaju prednost domaćeg terena.

KŽK Čelik BH Telecom je završio ligaški dio takmičenja na omjeru od 16 pobjeda, 6 poraza, 4.mjesto, 38 bodova.

Što se tiče završnice za prvaka BiH u ženskoj konkurenciji, četvrtfinalna i polufinalna serija igra se na dvije dobijene utakmice, dok je finale planirano na tri dobijene utakmice.

Sistem takmičenja je takav da su dvije prvoplasirane ekipe ligaškog dijela takmičenja ostvarile direktan plasman u polufinale i imaju prednost domaćeg terena. To su ekipe Orlovi iz Banja Luke  i Lavovi iz Brčkog.

Pobjednik duela Jumper / „Zrinjski 2010“ ide u polufinalu na ekipu Lavovi, dok pobjednik duela Čelik / „Leotar 03“ Trebinje ide na ekipu Orlovi.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno